Recept Samenvatting
    Add a header to begin generating the table of contents
    Mediterrane zalm met olijven en tomaten

    Mediterrane zalm met olijven en tomaten

    Mediterrane zalm met olijven en tomaten

    Bereidingstijd: 30 minuten

    Benodigdheden

    • Oven
    • Ovenschaal
    • Mes
    • Snijplank
    • Lepel

    Ingrediënten

    • 4 zalmfilets (elk ongeveer 150-200 gram)
    • 200 gram cherrytomaten, gehalveerd
    • 100 gram zwarte olijven, ontpit
    • 2 eetlepels kappertjes
    • 4 eetlepels olijfolie
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 1 theelepel gedroogde basilicum
    • Zout en peper naar smaak
    • Verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Plaats de zalmfilets in een ovenschaal.
    3. Bestrooi de zalm met zout, peper, oregano en basilicum.
    4. Verdeel de gehalveerde cherrytomaten, olijven en kappertjes over en rond de zalm.
    5. Strooi de fijngehakte knoflook over de ingrediënten in de ovenschaal.
    6. Besprenkel alles met de olijfolie.
    7. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak de zalm 20-25 minuten, of tot de zalm gaar is en makkelijk met een vork uit elkaar valt.
    8. Haal de schaal uit de oven en garneer met verse peterselie.

    Serveren

    Serveer de Mediterrane zalm direct uit de oven. Heerlijk met een frisse salade of wat gebakken aardappeltjes.

    Mediterrane zalm met olijven en tomaten - Veelgestelde Vragen

    Hoe bereid ik Mediterrane zalm?

    Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden Celsius. Leg de zalmfilets in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, zout, peper, en voeg gesneden tomaten en olijven toe. Bak ongeveer 15-20 minuten.

    Gebruik basilicum, oregano en tijm. Deze kruiden complementeren de tomaten en olijven goed en geven de zalm een authentiek Mediterraans aroma.

    Marineren is niet noodzakelijk, maar kan extra smaak toevoegen. Een simpele marinade van olijfolie, citroensap, knoflook, zout en peper voldoet al.

    Ja, je kunt variëren met bijvoorbeeld courgette, aubergine of rode ui. Voeg deze toe aan de ovenschaal voor meer variatie en smaak.

    Kalamata-olijven zijn een uitstekende keuze voor hun rijke smaak en textuur, maar je kunt ook groene olijven gebruiken als je een mildere smaak prefereert.

    Ja, ingeblikte tomaten kunnen gebruikt worden, kies bij voorkeur voor ingeblikte kerstomaten vanwege hun zoete smaak die goed past bij de zalm.

    Een lichte couscous salade of knapperig gebakken aardappels passen goed bij dit gerecht voor een volledige maaltijd.

    De zalm is klaar wanneer het vlees makkelijk uit elkaar valt met een vork en de binnenkant niet meer doorschijnend maar roze en opaak is.

    Je kunt de zalm voorbereiden en marineren een nacht voordien. Bewaar in de koelkast en bak het net voor het serveren om de beste smaak en textuur te garanderen.

    Ja, zalm is rijk aan omega-3 vetzuren en gecombineerd met de verse groenten levert dit gerecht een gezonde balans van vetten, eiwitten en vitaminen.

    Populaire Posts

    Bloedverdunners en Voeding

    Veel hartpatiënten gebruiken antistollingsmiddelen om de kans hart- of herseninfart te verminderen. We gebruiken hier de term ‘bloedverdunners’, omdat die meer bekend is. Al is deze term eigenlijk onjuist, omdat bloedverdunners het bloed niet dunner maken, maar de kans op een bloedstolsel verminderen. Niet bij iedereen is bekend dat de

    Lees verder »

    Leven met bloedverdunners

    Blauwe plekken, kleine wondjes die maar blijven bloeden en op je voeding letten. Veel hartpatiënten zullen het herkennen; het zijn bijwerkingen van antistollingsmedicijnen, ook wel bloedverdunners genoemd. Goed dat ze er zijn, want ze beschermen tegen stolsels in het bloed. Maar bijwerkingen leveren soms bizarre of vervelende situaties op. En

    Lees verder »

    Word lid van onze groepen

    Viewing all groups that are Hart

    Viewing 1 – 7 of 7 groups

    Viewing 1 – 7 of 7 groups