Zalm en Quinoa Gevulde Paprika
Dit zoutarme recept voor zalm en quinoa gevulde paprika is niet alleen gezond, maar ook een smaakvolle optie voor lunch of diner. Volg de onderstaande stappen voor een heerlijke maaltijd.
Benodigdheden
- Snijplank
- Kookpan
- Bakplaat
- Oven
- Kom
- Keukenmes
- Lepel
Ingrediƫnten
- 2 grote paprika’s (bij voorkeur rood of geel)
- 150 gram quinoa
- 200 gram verse zalmfillet
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 kleine courgette, in blokjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel citroensap
- Versgemalen peper naar smaak
- Verse kruiden (zoals dille of peterselie) voor garnering
Stappen en Tijds Tijdlijn
Stap 1: Voorbereiding (10 minuten)
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de quinoa goed af onder koud stromend water. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.
Stap 2: Quinoa Koken (15 minuten)
Kook de quinoa in een pan met 300 ml water. Voeg versgemalen peper toe voor smaak. Breng het water aan de kook en laat het vervolgens 15 minuten zachtjes koken tot het water is opgenomen. Zet de pan daarna van het vuur en laat het afgedekt 5 minuten staan.
Stap 3: Zalm en Groenten Bereiden (10 minuten)
Verhit in een pan 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze 2 minuten tot ze glazig zijn. Voeg de courgette toe en bak deze nog eens 5 minuten. Snijd ondertussen de zalm in kleine blokjes.
Stap 4: Vullen en Bakken (15 minuten)
Voeg de gekookte quinoa en stukjes zalm toe aan de pan met groenten. Roer goed door en voeg het citroensap toe. Vul de paprika’s met het mengsel en leg ze op een bakplaat. Bak de gevulde paprika’s 15 minuten in de oven.
Stap 5: Serveren (5 minuten)
Haal de gevulde paprika’s uit de oven en laat ze kort afkoelen. Garneer met verse kruiden en serveer warm.
Geniet van je zoutarme zalm en quinoa gevulde paprika! Dit gerecht is niet alleen voedzaam, maar ook eenvoudig te maken en vol smaak.









Reacties