Worteltaart met Dadels Recept
Deze heerlijke worteltaart met dadels is niet alleen smaakvol maar ook een gezonde traktatie! Perfect voor bij de koffie of als dessert.
Benodigdheden
- Taartvorm (22 cm)
- Mixkom
- Garde of elektrisch mixapparaat
- Snijplank
- Mes
- Zeef
- Spatel
Ingrediƫnten
- Voor de taart:
- 300 g wortels (geraspt)
- 150 g dadels (ontpit en fijngehakt)
- 150 g suiker
- 3 eieren
- 200 ml zonnebloemolie
- 200 g bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel baksoda
- 1 theelepel kaneelpoeder
- snufje zout
- Voor de roomkaas topping:
- 200 g roomkaas
- 50 g poedersuiker
- 1 theelepel vanille-extract
Te nemen stappen
- Voorbereiding (10 minuten):
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet de taartvorm in met een beetje olie of boter en bestuif met bloem. - Wortel en dadels voorbereiden (10 minuten):
Schil en rasp de wortels. Hak de dadels fijn. - Beslag maken (15 minuten):
In de mixkom, meng de suiker, eieren en zonnebloemolie tot een gladde massa. Voeg de geraspte wortels en dadels toe. Zeef de bloem, bakpoeder, baksoda, kaneel en zout boven het mengsel en meng dit voorzichtig met een spatel. - Bak de taart (35-40 minuten):
Giet het beslag in de taartvorm en bak in de voorverwarmde oven voor 35-40 minuten, of totdat een satƩprikker er schoon uitkomt. Laat de taart volledig afkoelen. - Roomkaas topping maken (10 minuten):
Mix de roomkaas, poedersuiker en vanille-extract in een kom tot een gladde massa. - Taal de taart (5 minuten):
Als de taart volledig is afgekoeld, smeer dan de roomkaas topping gelijkmatig over de taart.
Servetip
Snijd de taart in punten en serveer deze met een kopje koffie of thee. Geniet van je heerlijke zelfgemaakte worteltaart met dadels!
Totaal Tijd:
80-85 minuten (inclusief voorbereidingstijd en baktijd)