Winterse Pompoensoep met Salie
Dit recept voor pompoensoep is niet alleen heerlijk, maar ook zoutarm. Perfect voor een gezellige winterse avond!
Benodigdheden
- Keukengerei:
- Snijplank
- Koksmes
- Kookpan (minimaal 2 liter)
- Staafmixer of blender
- Pollepel
- Kom voor serveren
Ingrediƫnten
- 1 grote pompoen (ongeveer 1 kg)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 grote wortel
- 1 eetlepel olijfolie
- 750 ml groentebouillon (zoutarm)
- 1 theelepel gedroogde salie of 5 verse salieblaadjes
- Peper naar smaak
- Eventueel een scheutje room of plantaardige room (voor serveren)
Stappenplan
-
Voorbereiden (10 minuten)
- Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Schrap de wortel en snijd deze in kleine stukjes.
-
Fruit de groenten (5 minuten)
- Verhit de olijfolie in de kookpan op middelhoog vuur.
- Voeg de gesneden ui en knoflook toe en fruit deze kort totdat de ui glazig wordt.
-
Voeg de pompoen en wortel toe (5 minuten)
- Voeg de pompoenblokjes en wortelstukjes toe aan de pan en roer goed door.
- Bak dit ongeveer 5 minuten mee, zodat de groenten iets zacht worden.
-
Koken (20 minuten)
- Giet de groentebouillon (zoutarm) in de pan en voeg de salie toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens 20 minuten zachtjes koken totdat de pompoen en wortel gaar zijn.
-
Pureren (5 minuten)
- Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer of blender om de soep tot een gladde massa te pureren.
- Proef de soep en voeg naar smaak wat peper toe.
-
Serveren (5 minuten)
- Schenk de soep in kommen en als je wilt, voeg dan een scheutje room of plantaardige room toe voor extra smaak.
- Garneer met een paar blaadjes verse salie voor een mooi effect.
Totaal tijd
Ongeveer 55 minuten voor het hele recept.
Geniet van je gezonde, zoutarme winterse pompoensoep met salie!









Reacties