Recept: Zoutarme Winter Boerenkool en Aardappels Stoof
Dit recept voor een zoutarme boerenkool en aardappels stoof is perfect voor de wintermaanden. Een gezond en vullend gerecht dat eenvoudig te bereiden is. Laten we aan de slag gaan!
Benodigdheden
- Keukengerei:
- Grote kookpan
- Snijplank
- Mes
- Lepel
- Deksel voor de pan
- Stamper of vork (voor het pureren)
Ingrediënten
- 500g boerenkool (vers of diepvries)
- 600g aardappels (bijvoorbeeld kruimige aardappels)
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 500ml groentebouillon (zoutarm)
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel paprikapoeder
- Peper naar smaak (vers gemalen)
- Olijfolie (voor het bakken)
Stappen en Tijdberekening
- Voorbereiding (10 minuten):
Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Zet de boerenkool klaar.
- Aardappels koken (20 minuten):
Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de stukken aardappel toe. Kook ze ongeveer 15-20 minuten tot ze gaar zijn. Giet af en zet even apart.
- Ui en knoflook bakken (5 minuten):
Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en de knoflook toe en bak dit 3-5 minuten tot de ui glazig is.
- Boerenkool toevoegen (10 minuten):
Voeg de boerenkool toe aan de pan en roer goed door. Bak dit 5 minuten mee, tot de boerenkool iets geslonken is.
- Bouillon en kruiden toevoegen (10 minuten):
Voeg de zoutarme groentebouillon, kurkuma, en paprikapoeder toe aan de pan. Laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
- Aardappels pureren (5 minuten):
Voeg de gekookte aardappels toe aan de stoofpot. Gebruik een stamper of vork om de aardappels grof te pureren en alles goed door elkaar te mengen. Voeg naar smaak peper toe.
- Serveren (5 minuten):
Serveer de stoof in eetkommen en geniet van je gezonde, zoutarme winter maaltijd!
Totaal tijd
Ongeveer 70 minuten van begin tot eind.
Geniet van je zoutarme winter boerenkool en aardappels stoof!









Reacties