Volkoren farfalle met gegrilde kip en pestosaus (light)
Benodigdheden
- Koekenpan
- Pasta pan
- Grillpan of barbecue
- Snijplank
- Koksmes
- Lege mengkom
Ingrediënten
- 200 g volkoren farfalle
- 2 kipfilets
- 100 g pesto (light)
- 200 g cherrytomaten
- 1 courgette
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- Parmezaanse kaas (optioneel)
Te nemen stappen
- Breng een grote pan met water aan de kook en voeg een snuf zout toe. (5 minuten)
- Kook de volkoren farfalle volgens de instructies op de verpakking. (10-12 minuten)
- Terwijl de pasta kookt, snijd de kipfilets in plakken en breng op smaak met peper en zout. (5 minuten)
- Verhit de grillpan of barbecue en grill de kipfilets gedurende 5-7 minuten aan elke kant, tot ze goudbruin en gaar zijn. (15 minuten)
- Snijd de courgette in dunne plakjes en snijd de cherrytomaten doormidden. (5 minuten)
- Voeg de courgette en cherrytomaten toe aan de grillpan gedurende de laatste 5 minuten van het grillen van de kip. (5 minuten)
- Giet de volkoren farfalle af en meng deze in een grote mengkom met de pesto. (5 minuten)
- Voeg de gegrilde kip en groenten toe aan de pasta en meng goed door. (3 minuten)
- Serveer met een beetje Parmezaanse kaas als je dat wilt. (2 minuten)
Totaal tijd
- Totaal: ongeveer 60 minuten