Recept voor Zoutarme Spaanse Gazpacho
Benodigdheden:
- Keukenmachine of blender
- Snijplank
- Koksmes
- Grote kom
- Zeef (optioneel)
- Lepel
- Koelkast
Ingrediënten:
- 4 rijpe tomaten
- 1 komkommer
- 1 rode paprika
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel appelciderazijn
- 500 ml koud water
- Versgemalen peper (naar smaak)
- Verse kruiden (bijv. basilicum of peterselie, voor garnering)
Stappen:
- Voorbereiding (10 minuten):
- Was de tomaten, komkommer en rode paprika goed onder koud stromend water.
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij deze in stukken. Snij ook de tomaten en komkommer in stukken.
- Pel het teentje knoflook.
- Blenderen (5 minuten):
- Plaats de tomaten, komkommer, paprika en knoflook in de keukenmachine of blender.
- Voeg de olijfolie, appelciderazijn en het koude water toe.
- Blend het geheel tot een gladde substantie. Maak het zo fijn als je zelf wilt.
- Proeven en afmaken (5 minuten):
- Proef de gazpacho en voeg versgemalen peper toe naar smaak.
- Als je de gazpacho liever wat fijner wilt, kun je deze door een zeef gieten.
- Koelen (minimaal 1 uur):
- Zet de gazpacho in de koelkast en laat deze minstens een uur koud worden, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
- Serveren (5 minuten):
- Neem de gazpacho uit de koelkast. Roer goed door en schenk het in kommen.
- Garneer met verse kruiden naar keuze.
Tijdslijn:
- Voorbereiding: 10 minuten
- Blenderen: 5 minuten
- Proeven en afmaken: 5 minuten
- Koelen: minimaal 1 uur
- Serveren: 5 minuten
Geniet van deze verfrissende en zoutarme gazpacho, perfect voor warme dagen!
Reacties