Romige Orzo met Spinazie & Champignons
Dit recept voor romige orzo met spinazie en champignons is een heerlijke en snelle maaltijd. Perfect voor een doordeweekse avond!
Benodigdheden
- Een grote pan
- Een houten lepel
- Een snijplank
- Een scherp mes
- Een vergiet
Ingrediënten
- 200 g orzo
- 250 g champignons, in plakjes
- 150 g verse spinazie
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 300 ml groentebouillon
- 200 ml room (bijv. kookroom)
- 60 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper, naar smaak
Stappen en Tijdslijn
- Koken van de orzo (10 minuten)
Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Giet af en zet apart. - Ui en knoflook sauteren (3 minuten)
Verhit de olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze voor 2 minuten totdat hij zacht is. Voeg de knoflook toe en bak nog eens 1 minuut. - Champignons toevoegen (5 minuten)
Voeg de plakjes champignon toe aan de pan. Bak deze gedurende 5 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn. - Spinazie toevoegen (2 minuten)
Voeg de verse spinazie toe en roer tot deze geslonken is (ongeveer 2 minuten). - Room en bouillon toevoegen (5 minuten)
Voeg de groentebouillon en room toe aan de pan. Roer goed door en laat het mengsel een paar minuten sudderen tot het iets indikt. - Orzo mengen (2 minuten)
Voeg de gekookte orzo toe aan de pan en roer alles goed door. Laat nog een minuut op het vuur staan zodat het geheel goed warm is. - Afwerken (2 minuten)
Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met zout en peper. Roer alles door elkaar en serveer direct.
Serveertip
Serveer de romige orzo met een extra beetje Parmezaanse kaas en een frisse salade voor een complete maaltijd.
Eet smakelijk!
Reacties