Romige Hummus Dip met Geroosterde Paprika
Benodigdheden
- Keukenmachine of blender
- Bakplaat
- Bakpapier
- Spatel
- Maatbekers en lepels
Ingrediënten
- 1 blik kikkererwten (400 gram), uitgelekt en afgespoeld
- 1 grote rode paprika
- 2 teentjes knoflook, gepeld
- Sap van 1 citroen
- 2 eetlepels tahin (sesampasta)
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel zout
- 3 eetlepels olijfolie
- Extra olijfolie voor garnering
- Optioneel: verse koriander of peterselie voor garnering
- Zwarte peper naar smaak
Bereidingsstappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de paprika in grote stukken en verwijder de zaadlijsten. Plaats de stukken paprika op de bakplaat en rooster ze 20-25 minuten in de oven, of totdat de randen zwart beginnen te blakeren.
- Haal de paprika uit de oven en laat deze iets afkoelen. Als de paprika’s koel genoeg zijn om te hanteren, trek dan de schil eraf.
- Doe de kikkererwten, geroosterde paprika, knoflook, citroensap, tahin, paprikapoeder, zout en olijfolie in de keukenmachine of blender. Blend tot een gladde massa.
- Proef de hummus en voeg indien nodig extra zout, peper of citroensap toe. Blend opnieuw als er smaakmakers zijn toegevoegd.
- Als de hummus te dik is, kun je een beetje water of extra olijfolie toevoegen en weer blenden tot de gewenste consistentie is bereikt.
- Schep de hummus in een schaal. Maak een kuiltje in het midden en drizzel er wat olijfolie over. Strooi eventueel wat paprikapoeder en verse kruiden over voor garnering.
Bereidingstijd
Totale tijd: ongeveer 40 minuten (inclusief roostertijd van de paprika)