Romige courgettesoep zonder room (met kruidenkaas)
Benodigdheden
- Staafmixer of blender
- Snijplank en mes
- Kookpan
- Houten lepel
- Soepkommen
Ingrediënten
- 500 g courgettes
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 liter groentebouillon
- 100 g kruidenkaas
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Optioneel: verse kruiden (bijv. peterselie of bieslook) voor garnering
Te nemen stappen
- Snijd de courgettes, ui en knoflook klein. (10 minuten)
- Verhit de olijfolie in de pan op middelhoog vuur. (2 minuten)
- Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze 3-4 minuten tot ze glazig zijn.
- Voeg de courgettes toe en bak deze 5 minuten mee.
- Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. (5 minuten)
- Laat de soep 15 minuten zachtjes koken totdat de courgettes gaar zijn.
- Pureer de soep met de staafmixer of blender tot een gladde massa. (5 minuten)
- Roer de kruidenkaas door de soep totdat deze is opgelost. (2 minuten)
- Breng op smaak met zout en peper. (1 minuut)
- Serveer de soep in kommen en garneer eventueel met verse kruiden. (2 minuten)