Rode bietensoep met een beetje Griekse yoghurt
Een kleurrijke, voedzame soep boordevol antioxidanten, perfect voor een gezonde hartfunctie.
Benodigdheden:
- Soep- of kookpan
- Staafmixer of blender
- Snijplank en mes
- Pollepel
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 500 g gekookte rode bieten (vacuüm verpakt of vers)
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 eetlepel olijfolie (extra vierge)
- 750 ml groentebouillon (natriumarm)
- 1 eetlepel appelazijn of citroensap
- 1 theelepel gedroogde tijm (of 1 takje verse)
- Versgemalen zwarte peper naar smaak
- 4 eetlepels Griekse yoghurt (0% vet)
- Optioneel: verse peterselie of dille ter garnering
Te nemen stappen:
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en fruit 3–4 minuten tot glazig.
- Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
- Snijd de bieten in blokjes en voeg ze toe aan de pan. Roer goed door.
- Voeg de bouillon en tijm toe. Laat het geheel 10–15 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
- Breng op smaak met appelazijn of citroensap en zwarte peper.
- Schep de soep in kommen en voeg per kom een eetlepel Griekse yoghurt toe. Werk eventueel af met verse kruiden.
Totaaltijd:
Voorbereiding: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totaal: 25 minuten
Reacties
Recept staat er door reclame maar half op
Dank voor het doorgeven Hanneke. We hebben het recept nu volledig gepubliceerd.