Ratatouille met Geroosterde Kikkererwten
Benodigdheden:
- Bakplaat
- Snijplank
- Mes
- Pannetje
- Grote kom
- Keukenmachine of staafmixer (optioneel)
Ingredienten:
- 2 courgettes
- 1 aubergine
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 g tomatenblokjes (uit blik)
- 1 el olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 1 blik kikkererwten (400 g)
- 1 theelepel paprikapoeder
- Verse basilicum ter garnering (optioneel)
Te nemen stappen:
- Bereid de groenten:
Snijd de courgettes, aubergine, en paprika’s in blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
(Tijd: 10 minuten) - Verwarm de oven voor:
Verwarm de oven voor op 200°C.
(Tijd: 5 minuten) - Rooster de kikkererwten:
Giet de kikkererwten af en spoel ze goed af. Meng ze in een kom met olijfolie, paprikapoeder, zout, en peper. Verdeel ze over de bakplaat en rooster ze 25-30 minuten in de oven.
(Tijd: 30 minuten, overlap met stap 4) - Bak de groenten:
Verhit1 el olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze glazig zijn. Voeg vervolgens de courgette, aubergine, en paprika’s toe en bak ze 5-7 minuten. Voeg de tomatenblokjes en Italiaanse kruiden toe en laat het geheel nog 10-15 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
(Tijd: 20 minuten) - Serveren:
Serveer de ratatouille met de geroosterde kikkererwten bovenop. Garneer met verse basilicum indien gewenst.
(Tijd: 5 minuten)
Totaal tijd: 1 uur
Geniet van je heerlijke Ratatouille met Geroosterde Kikkererwten!
Reacties