Quinoabowl met gegrilde kip en hummus
Benodigdheden
- Grillpan of barbecue
- Kookpan
- Kom voor het mengen van ingrediënten
- Mes en snijplank
Ingredienten
- 150 g quinoa
- 2 kipfilets
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 avocado
- 150 g hummus
- Olijfolie
- Citroensap
- Zout en peper
- Verse peterselie (optioneel)
Te nemen stappen
- Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking (ca. 15 minuten).
- Verwarm ondertussen de grillpan of barbecue op middelhoog vuur.
- Breng de kipfilets op smaak met olijfolie, zout en peper.
- Grill de kipfilets gedurende 6-7 minuten per kant, totdat ze gaar zijn. Laat ze daarna 5 minuten rusten en snijd ze in plakjes.
- Snijd de courgette en rode paprika in blokjes en gril deze ongeveer 5-6 minuten totdat ze zacht zijn.
- Snijd de avocado in blokjes en sprenkel er wat citroensap over om verkleuring te voorkomen.
- Als de quinoa klaar is, meng deze in een kom met de gegrilde groenten en kip.
- Serveer de quinoa mix in een kom, voeg lepel hummus toe bovenop en garneer met avocado en (optioneel) verse peterselie.
Tijdslijn
- Koken van quinoa: 15 minuten
- Grillen van kip: 14 minuten
- Grillen van groenten: 6 minuten
- Bereidingstijd totaal: 35 minuten