Pittige Zalmpakketjes met Chili-Lime
Dit is een heerlijk zoutarm recept voor pittige zalmpakketjes met chili-limoen. Perfect voor een gezonde avondmaaltijd!
Benodigdheden
- Oven of barbecue
- Bakpapier of aluminiumfolie
- Keukenmes
- Snijplank
- Kom
- Kwastje of lepel
- Vork
Ingrediƫnten
- 4 zalmfilets (ongeveer 150 g elk)
- 2 limoen, sap en rasp
- 1 rode chilipeper, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel honing
- Peper naar smaak
- Vers koriander (optioneel, voor garnering)
- Groenten naar keuze (bv. courgette, paprika, of broccoli)
Te nemen stappen
Stap 1: Voorbereiden van de ingrediƫnten (10 minuten)
Begin met het voorbereiden van alle ingrediƫnten. Snijd de groenten in reepjes en hak de chilipeper en knoflook fijn. Raspt de schil van de limoenen en pers het sap eruit.
Stap 2: Maak de marinade (5 minuten)
Neem een kom en meng het limoensap, de limoenrasp, fijngehakte chilipeper, knoflook, olijfolie en honing. Voeg peper naar smaak toe. Meng goed door elkaar.
Stap 3: Bereid de zalm voor (5 minuten)
Leg de zalmfilets op een stuk bakpapier of aluminiumfolie. Bestrijk de bovenkant van de filets met de marinade met een kwastje of lepel. Zorg ervoor dat de zalm goed bedekt is.
Stap 4: Voeg de groenten toe (5 minuten)
Leg de gesneden groenten rondom de zalmfilets op het bakpapier. Breng ze ook op smaak met een beetje marinade en peper.
Stap 5: Pakketjes maken (5 minuten)
Vouw het bakpapier of de folie dicht tot pakketjes. Zorg ervoor dat ze goed afgesloten zijn, zodat de stoom erin blijft tijdens het koken.
Stap 6: Kooktijd (15-20 minuten)
Leg de pakketjes in de voorverwarmde oven op 200°C (of op de barbecue). Laat de pakketjes 15-20 minuten koken, afhankelijk van de dikte van de zalmfilets. Controleer of de zalm gemakkelijk uit elkaar valt en de groenten gaar zijn.
Stap 7: Serveren (5 minuten)
Haal de pakketjes uit de oven of van de barbecue. Laat ze even afkoelen voordat je ze opent. Serveer met verse koriander bovenop en eventueel extra limoenpartjes aan de zijkant.
Totaal tijd: 55-60 minuten
Geniet van dit gezonde, zoutarme recept vol smaak en geur!









Reacties