Pikante Orzo met Kip & Jalapeño
Bij deze heerlijke en pittige orzo met kip en jalapeño maak je in een mum van tijd een smaakvol gerecht dat perfect is voor een doordeweekse maaltijd.
Benodigdheden
- 1 grote pan
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel
- Klein kommetje
Ingrediënten
- 250 gram orzo
- 300 gram kipfilet, in blokjes
- 1 grote jalapeño, fijngehakt (of meer naar smaak)
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 blik (400 gram) tomatenblokjes
- 500 ml kippenbouillon
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie ter garnering (optioneel)
Instructies
Tijdslijn
- 15 minuten: Voorbereiding
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Hak de jalapeño en snipper de ui en knoflook.
- 20 minuten: Koken
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze tot ze glazig zijn (ongeveer 3 minuten).
- Voeg de blokjes kip toe en bak ze totdat ze goudbruin zijn (6-8 minuten).
- Voeg de jalapeño toe en bak nog een minuut mee.
- Voeg de tomatenblokjes en de kippenbouillon toe. Breng het geheel aan de kook.
- Voeg de orzo toe en roer goed door. Laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen, totdat de orzo gaar is en de bouillon is opgenomen. Roer regelmatig om plakken te voorkomen.
- 5 minuten: Serveren
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de pikante orzo in borden en garneer met verse peterselie indien gewenst.
Totaal tijd: 40 minuten
Geniet van deze pikante orzo met kip en jalapeño! Perfect voor een snelle en smaakvolle maaltijd.
Reacties