Pasta met Bimi, Citroen en Pecorino
Dit frisse en smaakvolle pasta gerecht is perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd. Bimi, ook wel bekend als ‘baby broccolini’, voegt een unieke smaak en een mooie kleur toe aan de schotel. In combinatie met de pittige Pecorino en de verfrissende citroen is dit een gerecht dat je zeker wilt proberen!
Benodigdheden
- Een grote kookpan
- Een vergiet
- Een grote koekenpan
- Een kooklepel
- Een rasp
- Een snijplank
- Een mes
Ingrediënten
- 300g pasta (bijvoorbeeld spaghetti of linguine)
- 200g Bimi
- 50g Pecorino, geraspt
- 1 citroen, sap en zeste
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Verse basilicum (optioneel, voor garnering)
Stappen
1. Kook de pasta (10 minuten)
Kook een grote pan met gezouten water. Voeg de pasta toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking tot al dente. Bewaar een kopje van het pastawater en giet de pasta af.
2. Bereid de Bimi (3 minuten)
Voeg de Bimi toe aan de pan met kokend water, en kook deze 2-3 minuten totdat ze helder groen en knapperig zijn. Giet ze af en spoel ze kort af met koud water om het kookproces te stoppen.
3. Maak de saus (5 minuten)
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze 1-2 minuten tot het goudbruin is. Voeg de gekookte Bimi en de gekookte pasta toe aan de pan.
4. Voeg citroen en Pecorino toe (2 minuten)
Voeg het citroensap, de citroenrasp, en het geraspte Pecorino toe aan de pan. Meng alles goed door elkaar en voeg indien nodig een beetje van het bewaarde pastawater toe om de saus smeuïg te maken. Breng op smaak met zout en peper.
5. Serveer (2 minuten)
Verdeel de pasta over borden en garneer met extra Pecorino en verse basilicum indien gewenst. Geniet van je maaltijd!
Tijdslijn
- Koken van de pasta: 10 minuten
- Bereiden van de Bimi: 3 minuten
- Maken van de saus: 5 minuten
- Serveren: 2 minuten
Totaaltijd: 20 minuten
Buon appetito!
Reacties