Pap van Quinoa met Appel en Kaneel
Wil je je dag beginnen met een voedzaam en heerlijk ontbijt dat je immuunsysteem een boost geeft? Probeer dan deze smakelijke pap van quinoa met appel en kaneel! Deze internationale klassieker zit boordevol antioxidanten en vitamine C, en is perfect voor een sterke weerstand en een gezond hart. Laten we snel aan de slag gaan!
Benodigdheden
- 100 g quinoa
- 2 appels, in blokjes gesneden
- 1 tl kaneel
- 500 ml water of plantaardige melk
- 1 el honing of ahornsiroop (optioneel)
- Een handvol noten of zaden voor de topping
- Vers fruit voor extra vitaliteit
Bereidingswijze
- Begin met het goed afspoelen van de quinoa onder koud water. Dit verwijdert de bittere smaak en maakt de quinoa nóg lekkerder.
- Kook de quinoa samen met 500 ml water of plantaardige melk in een pan. Breng dit aan de kook en laat het vervolgens 15-20 minuten op een laag vuur sudderen, tot de quinoa zacht en al het vocht is opgenomen.
- Voeg de appelblokjes en kaneel toe aan de quinoa zodra deze gaar is. Roer alles goed door en laat het nog 5 minuten op laag vuur staan zodat de smaken zich kunnen vermengen.
- Proef de quinoa en voeg eventueel honing of ahornsiroop toe voor een zoetere smaak.
- Serveer de pap in een kom en top af met een handvol noten of zaden en vers fruit naar keuze. Dit maakt je ontbijt niet alleen kleurrijk, maar ook nog eens extra voedzaam!
Geniet van je gezonde start!
Met deze pap van quinoa met appel en kaneel geef je jezelf een geweldige start van de dag vol energie en gezondheid. Perfect voor zowel rustige ochtenden als drukke werkdagen. Eet smakelijk en geniet van iedere hap!
Reacties