Paddenstoelen en Gerstensoep
Dit is een zoutarm recept! Perfect voor een gezonde maaltijd vol smaak en voedingstoffen.
Benodigdheden
- 1 grote kookpot
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel of spatel
- Soepbeker of blender (optioneel, voor een gladde soep)
Ingrediƫnten
- 250 gram paddenstoelen (bijvoorbeeld champignons en/of shiitake)
- 100 gram gerst
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 wortelen
- 1 selderijstengel
- 1 liter groentebouillon (bij voorkeur zoutarm)
- Olijfolie (extra vergine)
- Peper en andere kruiden naar keuze (bijvoorbeeld tijm of peterselie)
Stappen voor Bereiding
-
Voorbereiding (15 minuten):
- Snijd de paddenstoelen in plakjes.
- Pel en hak de ui en knoflook fijn.
- Schil de wortelen en snijd ze in kleine blokjes.
- Was de selderij en snijd deze fijn.
-
Verhit de olie (5 minuten):
Verwarm een grote kookpot op middelhoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe.
-
Uien en knoflook bakken (5 minuten):
Voeg de ui en knoflook toe aan de pot en bak ze totdat ze glazig zijn.
-
Paddenstoelen en groenten toevoegen (10 minuten):
Voeg de gesneden paddenstoelen, wortelen en selderij toe aan de pot. Roer goed door en laat even bakken tot de paddenstoelen iets geslonken zijn.
-
Voeg gerst en bouillon toe (30 minuten):
Voeg de gerst en de groentebouillon toe. Breng dit aan de kook, verlaag het vuur en laat ongeveer 30 minuten sudderen totdat de gerst gaar is.
-
Afwerken en serveren (5 minuten):
Kruid de soep met peper en eventueel andere kruiden naar keuze. Roer alles nog eens goed door en serveer warm!
Tijdslijn
- Voorbereiding: 15 minuten
- Verhitten olie: 5 minuten
- Uien en knoflook bakken: 5 minuten
- Paddenstoelen en groenten toevoegen: 10 minuten
- Gerst en bouillon toevoegen en sudderen: 30 minuten
- Afwerken en serveren: 5 minuten
Totaal: 70 minuten
Geniet van deze heerlijke, zoutarme paddenstoelen en gerstensoep!









Reacties