Recept voor Orzo met Geroosterde Zoete Aardappel & Rode Ui
Benodigdheden
- Keukengereedschap: Bakplaat, Kookpan, Mengkom, Houten lepel, Lepel voor serveren
- Keukenapparatuur: Oven, Kookplaat
Ingrediënten
- Voor de orzo:
- 250 g orzo
- 1 liter water
- 1 eetlepel zout
- Voor de geroosterde groenten:
- 2 grote zoete aardappelen, geschild en in blokjes
- 1 grote rode ui, in partjes
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel paprika
- 1 theelepel zout
- Peper naar smaak
- Voor de afwerking:
- 50 g fetakaas, verkruimeld (optioneel)
- Vers gehakte peterselie voor garnering
Te nemen stappen
- Verwarm de oven: (10 minuten)
Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bereid de groenten voor: (10 minuten)
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd de rode ui in partjes. Doe de groenten in een mengkom en voeg olijfolie, paprika, zout en peper toe. Meng goed door elkaar.
- Rooster de groenten: (25-30 minuten)
Verspreid de groenten gelijkmatig over een bakplaat en rooster ze in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of totdat ze zacht en licht gekarameliseerd zijn. Roer halverwege om gelijkmatig te garen.
- Kook de orzo: (8-10 minuten)
Breng in een kookpan 1 liter water met 1 eetlepel zout aan de kook. Voeg de orzo toe en kook gedurende 8-10 minuten totdat deze al dente is. Giet de orzo af en spoel af met koud water.
- Combineer de ingrediënten: (5 minuten)
Voeg de geroosterde groenten toe aan de orzo in een grote kom. Meng alles goed door elkaar.
- Serveer: (5 minuten)
Verdeel de orzo en groenten over borden. Garneer met verkruimelde fetakaas en versgehakte peterselie.
Totaal tijd:
Ongeveer 1 uur
Reacties