Orzo met Geroosterde Tomaten & Basilicum
Benodigdheden:
- Bakplaat
- Kookpan
- Zeef
- Plantaardige lepel
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten:
- 250 gram orzo
- 500 gram cherrytomaten
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 4 eetlepels olijfolie
- Een handvol verse basilicum, gescheurd
- Zout en peper naar smaak
- Parmezaanse kaas (optioneel, voor garnering)
Stappen:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
(5 minuten) - Leg de cherrytomaten op een bakplaat en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie, fijngehakte knoflook, zout en peper.
(5 minuten) - Rooster de tomaten in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, tot ze zacht en licht gebruind zijn.
(25 minuten) - Kook ondertussen de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel kort met koud water om kleven te voorkomen.
(10 minuten) - Voeg de geroosterde tomaten, de overige olijfolie en de gescheurde basilicum toe aan de orzo. Meng goed door elkaar.
(5 minuten) - Proef en voeg indien nodig extra zout en peper toe.
(2 minuten) - Serveer direct, eventueel met geraspte Parmezaanse kaas als garnering.
(3 minuten)
Totaal tijd: 55 minuten
Reacties