Mexicaanse bonensalade met mager gehakt en maïs
Benodigdheden
- Snijplank
- Mes
- Koekenpan
- Kom
- Houten lepel
- Zeef
Ingrediënten
- 250 gram mager gehakt
- 1 blik zwarte bonen (400 g)
- 1 blik kidneybonen (400 g)
- 1 blik maïs (300 g)
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 kleine rode ui, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander, voor garnering (optioneel)
Te nemen stappen
Stap 1: Het gehakt bereiden (10 minuten)
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg het mager gehakt toe en bak het rul.
- Voeg de fijngesneden rode ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.
- Voeg het komijnpoeder en paprikapoeder toe. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 2: Bonen en maïs afspoelen (5 minuten)
- Laat de zwarte bonen, kidneybonen en maïs uitlekken.
- Spoel ze goed af onder koud stromend water in een zeef.
Stap 3: Salade samenstellen (5 minuten)
- Doe alle afgespoelde bonen, maïs, en in blokjes gesneden paprika in een grote kom.
- Voeg het gebakken gehaktmengsel toe en meng alles goed door elkaar.
Stap 4: Serveren (5 minuten)
- Garneer de salade met verse koriander indien gewenst.
- Dien de salade op als bijgerecht of als hoofdgerecht met tortilla’s.