Mediterrane zalm met olijven en tomaten
Bereidingstijd: 30 minuten
Benodigdheden
- Oven
- Ovenschaal
- Mes
- Snijplank
- Lepel
Ingrediënten
- 4 zalmfilets (elk ongeveer 150-200 gram)
- 200 gram cherrytomaten, gehalveerd
- 100 gram zwarte olijven, ontpit
- 2 eetlepels kappertjes
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Plaats de zalmfilets in een ovenschaal.
- Bestrooi de zalm met zout, peper, oregano en basilicum.
- Verdeel de gehalveerde cherrytomaten, olijven en kappertjes over en rond de zalm.
- Strooi de fijngehakte knoflook over de ingrediënten in de ovenschaal.
- Besprenkel alles met de olijfolie.
- Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak de zalm 20-25 minuten, of tot de zalm gaar is en makkelijk met een vork uit elkaar valt.
- Haal de schaal uit de oven en garneer met verse peterselie.
Serveren
Serveer de Mediterrane zalm direct uit de oven. Heerlijk met een frisse salade of wat gebakken aardappeltjes.