Recept voor Marokkaanse Kip met Couscous en Rozijnen
Benodigdheden:
- Grote braadpan
- Kookpan voor couscous
- Snijplank
- Koksmes
- hout lepel
- Serveerschalen
Ingrediënten:
- 500g kipfilet of kipdijfilet
- 200g couscous
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 courgette, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 100g rozijnen
- 500ml kippenbouillon
- 2 theelepels gemalen komijn
- 2 theelepels kaneel
- 1 theelepel paprikapoeder
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Verse kruiden (peterselie of koriander) voor garnering
Stappen:
- Voorbereiding (10 minuten):
- Kipfilet in blokjes snijden.
- Ui, knoflook, courgette en paprika voorbereiden en in blokjes snijden.
- Kip bakken (15 minuten):
- Verwarm een scheut olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur.
- Voeg de kipblokjes toe en bak ze ongeveer 5-7 minuten totdat ze goudbruin zijn. Kruid met zout, peper, komijn, kaneel en paprikapoeder.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak nog eens 3 minuten tot de ui glazig is.
- Groenten en rozijnen toevoegen (10 minuten):
- Voeg courgette, paprika en rozijnen toe aan de pan.
- Roer alles goed door en laat 5 minuten op middelhoog vuur koken.
- Kippenbouillon toevoegen (20 minuten):
- Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Verlaag het vuur en laat het 15-20 minuten sudderen tot de kip en groenten gaar zijn.
- Couscous bereiden (5 minuten):
- Kook ondertussen de couscous volgens de instructies op de verpakking.
- Als de couscous klaar is, laat het even staan en roer het los met een vork.
- Serveren (5 minuten):
- Verdeel de couscous over de borden en schep daarbovenop de Marokkaanse kip met groenten.
- Garneer met verse kruiden.
Totaal tijd: 1 uur
Eet smakelijk!
Reacties