Linzensalade met Geroosterde Pompoen
Deze heerlijke linzensalade met geroosterde pompoen is niet alleen voedzaam, maar ook eenvoudig te maken. Perfect voor een gezonde lunch of als bijgerecht bij het diner!
Benodigdheden
- Bakplaat
- Kookpan
- Saladekom
- Mes en snijplank
- Oven
Ingredienten
- Voor de salade:
- 200 g groene of zwarte linzen
- 500 g pompoen (bijvoorbeeld Hokkaido)
- 1 rode ui
- 100 g feta kaas
- 50 g rucola
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel peper
- Voor de dressing:
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamico azijn
- 1 theelepel Dijonmosterd
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 1 theelepel honing
Stappen
- Voorbereiding (10 min.)
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Schil en snijd de pompoen in blokjes.
- Snipper de rode ui.
- Pompoen roosteren (25 min.)
- Leg de pompoenblokjes op een bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper.
- Rooster de pompoen in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of totdat ze goudbruin en zacht zijn.
- Linzen koken (20 min.)
- Kook ondertussen de linzen in een pan met behoorlijk wat water. Voeg een beetje zout toe.
- Kook de linzen gedurende 15-20 minuten tot ze gaar maar nog steeds stevig zijn. Giet af en spoel met koud water.
- Dressing maken (5 min.)
- Combineer in een kom de olijfolie, balsamico azijn, Dijonmosterd, fijngehakte knoflook en honing. Klop alles goed door elkaar.
- Salade samenstellen (10 min.)
- Doe de gekookte linzen, geroosterde pompoen, rode ui, rucola en verkruimelde feta in een grote saladekom.
- Giet de dressing erover en meng alles voorzichtig door elkaar.
Tijdslijn
Totaal: ongeveer 70 minuten
- Voorbereiding: 10 minuten
- Pompoen roosteren: 25 minuten
- Linzen koken: 20 minuten
- Dressing maken: 5 minuten
- Salade samenstellen: 10 minuten
Serveertip
Serveer de linzensalade met geroosterde pompoen lauw of op kamertemperatuur. Het is ook heerlijk als tussendoortje of als maaltijd voor op reis!
Reacties