Recept voor Linzenhummus met Knapperige Wortelreepjes
Benodigdheden:
- Keukenmachine of blender
- Snijplank
- Mes
- Kom
Ingrediënten:
- Voor de linzenhummus:
- 200 g gekookte linzen (bijvoorbeeld groene of bruine linzen)
- 2 eetlepels tahini
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 citroen, sap ervan
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- Peper en zout naar smaak
- Voor de wortelreepjes:
- 2 grote wortels
- 1 eetlepel olijfolie
- Snufje zout
Te nemen stappen:
- Voorbereiding (5 minuten):
Snijd de wortels in lange, dunne reepjes. - Wortelreepjes bakken (15 minuten):
In een kom, meng de wortelreepjes met olijfolie en zout. Verspreid ze op een bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven op 200°C voor ongeveer 15 minuten, of totdat ze knapperig zijn. - Linzenhummus bereiden (10 minuten):
Voeg de gekookte linzen, tahini, knoflook, citroensap, olijfolie, komijnpoeder, peper en zout toe aan de keukenmachine. Mix tot een gladde massa. Voeg eventueel een beetje water toe als de hummus te dik is. - Serveren (5 minuten):
Schep de linzenhummus in een kom en serveer met de knapperige wortelreepjes. Geniet ervan!
Totaaltijd: 35 minuten
Bon appétit!
Reacties