Lichte Chili met Kidneybonen (Zoutarm Recept)
Dit is een heerlijk, gezond en zoutarm recept voor chili met kidneybonen. Perfect voor een stevige lunch of avondmaaltijd!
Benodigdheden
- Keukengerei:
- Grote kookpan
- Mes en snijplank
- Houten lepel of spatula
- Maatbekers
- Blender of staafmixer (optioneel)
Ingrediƫnten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 groene paprika, in blokjes
- 2 wortels, in kleine stukjes
- 1 blik (400g) kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
- 1 blik (400g) tomatenblokjes (zonder toegevoegd zout)
- 2 theelepels gemalen komijn
- 1 theelepel gerookte paprika
- 1/2 theelepel cayennepeper (optioneel, voor extra pit)
- Peper naar smaak
- Vers gehakte peterselie of koriander voor garnering
Stappen en tijdslijn
Stap 1: Voorbereiding (10 minuten)
– Hak de ui, knoflook, paprika’s en wortels fijn met een mes op een snijplank.
– Spoel de kidneybonen goed af onder koud stromend water en laat uitlekken.
Stap 2: Bakken van de groenten (5 minuten)
– Verhit de olijfolie in een grote kookpan op middelhoog vuur.
– Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak gedurende 2-3 minuten tot ze zacht zijn.
– Voeg de rode en groene paprika’s, evenals de wortels toe, en bak nog eens 2-3 minuten.
Stap 3: Toevoegen van de overige ingrediƫnten (5 minuten)
– Voeg de kidneybonen, tomatenblokjes, komijn, gerookte paprika en cayennepeper toe aan de pan.
– Roer goed door en breng het geheel aan de kook.
Stap 4: Laten sudderen (20 minuten)
– Zet het vuur laag en laat de chili zoān 15-20 minuten zachtjes sudderen.
– Roer af en toe door om aanbranden te voorkomen. Proef en voeg peper toe naar smaak.
Stap 5: Serveer (5 minuten)
– Schep de chili in kommen en garneer met vers gehakte peterselie of koriander.
– Serveer warm, eventueel met een stuk volkorenbrood of een salade.
Totaal tijd
Ongeveer 45 minuten.
Geniet van deze gezonde, smaakvolle en zoutarme chili met kidneybonen!









Reacties