Knapperige koude pasta met paprika, komkommer en yoghurtdressing
Benodigdheden
- Kookpan
- Vergiet
- Kom voor de dressing
- Snijmes
- Snijplank
Ingrediënten
- 250 gram pasta (bijvoorbeeld penne of fusilli)
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1/2 komkommer, in blokjes gesneden
- 200 gram yoghurt (bij voorkeur Griekse yoghurt)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- Zout en peper naar smaak
- Verse kruiden (bijvoorbeeld peterselie of dille) voor garnering
Te nemen stappen
- Breng een ruime pan met water en een snufje zout aan de kook (5 minuten).
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking (8-10 minuten).
- Giet de pasta af en spoel deze onder koud water af om het kookproces te stoppen (2 minuten).
- Snijd ondertussen de paprika en komkommer in blokjes (5 minuten).
- Maak de yoghurtdressing door de yoghurt, olijfolie, citroensap, zout en peper in een kom te mengen (3 minuten).
- Voeg de pasta, paprika en komkommer toe aan de dressing en meng goed door elkaar (2 minuten).
- Laat de pasta minstens 30 minuten in de koelkast staan zodat de smaken kunnen intrekken (30 minuten).
- Serveer met verse kruiden als garnering (1 minuut).