Kipcurry met Kikkererwten en Spinazie
Benodigdheden:
- Grote hapjespan of wok
- Snijplank
- Koksmes
- Lepel
- Kommetjes voor ingrediënten
Ingrediënten:
- 300g kipfilet, in blokjes
- 1 blik kikkererwten (400g), uitgelekt
- 150g verse spinazie
- 1 grote ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1-2 theelepels currypoeder (naar smaak)
- 1 theelepel gemalen komijn
- 400ml kokosmelk
- 2 eetlepels olie (olijf- of zonnebloemolie)
- Peper en zout naar smaak
- Verse koriander voor garnering (optioneel)
Te nemen stappen:
- Voorbereiding (5 minuten):
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Snipper de ui en pers de knoflook.
- Kip koken (10 minuten):
- Verhit de olie in een grote hapjespan op middelhoog vuur.
- Voeg de blokjes kipfilet toe en bak deze in ongeveer 5-7 minuten goudbruin.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Uien en knoflook toevoegen (5 minuten):
- Voeg de gesnipperde ui en geperste knoflook toe aan de pan.
- Bak dit nog eens 3-5 minuten totdat de ui glazig is.
- Curry kruiden en kokosmelk (5 minuten):
- Voeg het currypoeder en de gemalen komijn toe en roer goed door.
- Voeg de kokosmelk en kikkererwten toe en breng het geheel aan de kook.
- Spinazie toevoegen (5 minuten):
- Als de curry kookt, voeg dan de verse spinazie toe.
- Roer de spinazie door de curry en laat het nog een paar minuten zachtjes koken totdat de spinazie geslonken is.
- Serveren (2 minuten):
- Schep de kipcurry op borden en garneer met verse koriander indien gewenst.
- Serveer met rijst of naanbrood.
Totaal: Ongeveer 32 minuten
Geniet van je heerlijke kipcurry met kikkererwten en spinazie!
Reacties
Lijkt me heerlijk,ga ik maken
Eet smakelijk Hennie!