Kikkererwtensoep met Spinazie
Welkom in de wereld van smaakvolle en voedzame gerechten! Vandaag gaan we aan de slag met een heerlijke kikkererwtensoep met spinazie. Deze soep is niet alleen vullend, maar zit ook boordevol eiwitten en gezonde vetten, wat perfect is voor je hart en spieren. Laat je inspireren en ontdek hoe eenvoudig het is om een voedzame maaltijd op tafel te zetten!
Ingrediënten
- 1 blik kikkererwten (400g), uitgelekt en afgespoeld
- 150g verse spinazie
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 wortel, in blokjes
- 1 liter groentebouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- Peper en zout naar smaak
- Kruidige pijnboompitten of feta voor de garnering (optioneel)
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze totdat ze glazig zijn.
- Voeg de blokjes wortel toe en roerbak alles voor een paar minuten. De geur zal je al laten watertanden!
- Strooi het komijnpoeder en paprikapoeder over de groenten en meng goed door.
- Voeg de kikkererwten en de groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Roer voorzichtig de verse spinazie door de soep en laat het nog een paar minuten koken totdat de spinazie is geslonken.
- Pureer de soep met een staafmixer voor een romige textuur, of laat het zoals het is voor een meer rustieke versie.
- Proef en breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep in borden en garneer met een snufje pijnboompitten of feta als je dat wilt.
Genieten maar!
Nu is het tijd om van jouw zelfgemaakte kikkererwtensoep met spinazie te genieten! Dit gerecht is perfect als lunch of lichte avondmaaltijd. Bovendien is het een geweldige manier om je energie op peil te houden, dankzij de gezonde ingrediënten. Dus waar wacht je nog op? Ga snel de keuken in en laat je creativiteit de vrije loop!
Smakelijk eten!
Reacties