Gezonde Indonesische Rendang uit de Slowcooker
Welkom in de wereld van hartversterkende gerechten! Vandaag nemen we je mee naar de betoverende smaken van Indonesië met een heerlijk recept voor Rendang gemaakt in de slowcooker. Deze variant is niet alleen verrukkelijk, maar zit ook boordevol bètacaroteen en vezels die goed zijn voor je hart en ogen. Laat je verrassen door de rijke smaken en het gemak van het bereiden in een slowcooker!
Ingrediënten
- 1 kg runderlappen, in blokjes gesneden
- 400 ml kokosmelk
- 2 grote wortels, in plakken
- 1 grote ui, fijngesnipperd
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 3 cm gember, geraspt
- 2 stengels citroengras, gekneusd
- 2 rode chilipepers, zonder zaden en fijngehakt (optioneel)
- 2 eetlepels tamarindepasta
- 1 eetlepel bruine suiker
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel Kurkuma
- 1 theelepel korianderpoeder
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Bereid de ingrediënten voor: Snijd het vlees in blokjes en snijd de groenten zoals aangegeven.
- Maak de kruidenpasta: In een grote kom, meng de ui, knoflook, gember, chilipepers, tamarindepasta, bruine suiker, sojasaus, kurkuma en korianderpoeder tot een gladde pasta.
- Combineer in de slowcooker: Voeg het vlees, de groenten, de kokosmelk, het citroengras, zout en peper toe aan de slowcooker. Roer alles goed door elkaar zodat de smaken zich kunnen mengen.
- Koken maar! Zet de slowcooker op de lage stand en laat het gerecht 6-8 uur sudderen, of tot het vlees heerlijk mals is. Het aroma dat je tegemoetkomt is adembenemend!
- Serveer: Haal het citroengras eruit, proef en pas eventueel de kruiden aan. Serveer de rendang met gestoomde rijst of quinoa voor een extra vezelboost.
Waarom dit gerecht zo goed voor je is!
Deze Indonesische rendang is niet alleen een feest voor je smaakpapillen, maar biedt ook talloze gezondheidsvoordelen. Dankzij de wortels krijg je een goede dosis bètacaroteen, wat geweldig is voor je ogen en huid. Bovendien zijn de vezels aanwezig in de groenten en kokosmelk goed voor je spijsvertering en gezondheid van het hart.
Aanmoediging
Dus waar wacht je nog op? Trek je schort aan en laat je gazen de betoverende smaken van Indonesië in je keuken brengen. Dit recept is perfect voor een drukke weekdag of een gezellige familiediner. Geniet van een heerlijke, gezonde maaltijd die je hart en ogen ten goede komt!
Smaken verschillen, maar met deze rendang maak je gegarandeerd indruk. Eet smakelijk!
Reacties