Hartige pannenkoek van boekweitmeel met spinazievulling
Benodigdheden
- Koekenpan
- Grote kom
- Garde
- Spatel
- Bord
Ingrediënten
- 125 g boekweitmeel
- 350 ml melk (of plantaardige melk)
- 2 eieren
- 1/2 tl zout
- 150 g verse spinazie
- 1 ui, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, geperst
- Olijfolie of boter (voor het bakken)
- Peper en zout naar smaak
- Geraspte kaas (optioneel)
Te nemen stappen
- Stap 1: Meng het boekweitmeel, de melk, de eieren en het zout in een grote kom. Klop het mengsel tot een glad beslag. (5 minuten)
- Stap 2: Laat het beslag 15 minuten rusten.
- Stap 3: Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg wat olijfolie of boter toe.
- Stap 4: Giet een lepel beslag in de pan en bak de pannenkoek ongeveer 2-3 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn. Herhaal dit voor het hele beslag. (15 minuten)
- Stap 5: In een andere pan, verwarm wat olijfolie en voeg de ui en knoflook toe. Bak tot de ui glazig is. (5 minuten)
- Stap 6: Voeg de spinazie toe en laat deze slinken. Breng op smaak met peper en zout. (5 minuten)
- Stap 7: Vul de pannenkoeken met de spinazievulling en eventueel geraspte kaas. Vouw de pannenkoeken dubbel en serveer warm. (5 minuten)