Hartige Haverpap met Walnoten
Dit zoutarme recept voor hartige haverpap met walnoten is een gezonde en voedzame manier om de dag te beginnen. Perfect voor het ontbijt of als een lichte lunch!
Benodigdheden
- 1 kookpan met deksel
- Een houten lepel
- Een snijplank
- Een scherp mes
- Een maatbeker (voor vocht en havermout)
Ingredienten
- 100 g ongeraffineerde havermout
- 500 ml water (of ongezoete plantaardige melk)
- 50 g walnoten, grof gehakt
- 1 kleine ui, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 kleine courgette, in blokjes
- 1 eetlepel olijfolie
- Verse kruiden (bijv. peterselie of bieslook), naar smaak
- Peper naar smaak
Stappenplan
Stap 1: Voorbereidingen (5 minuten)
Snijd de ui, knoflook en courgette op de snijplank. Hak de walnoten grof met behulp van een mes.
Stap 2: Uien en knoflook fruiten (5 minuten)
- Verhit de olijfolie in de kookpan op middelhoog vuur.
- Voeg de gesnipperde ui en geperste knoflook toe en fruit deze tot de ui glazig is, ongeveer 3-5 minuten.
Stap 3: Courgette toevoegen (5 minuten)
- Voeg de courgetteblokjes toe aan de pan en bak deze samen met de ui en knoflook nog eens 5 minuten.
Stap 4: Haverpap bereiden (10 minuten)
- Voeg de havermout toe aan de pan, samen met het water of plantaardige melk.
- Breng het geheel aan de kook en roer goed door.
- Wanneer het begint te koken, verlaag je het vuur en laat het 5-10 minuten zachtjes pruttelen, of totdat de havermout de gewenste dikte heeft bereikt. Roer af en toe door om te voorkomen dat het aan de bodem blijft plakken.
Stap 5: Afmaken (3 minuten)
- Voeg de gehakte walnoten toe en roer goed door.
- Breng op smaak met peper en meng de verse kruiden erdoor.
Stap 6: Serveer (2 minuten)
Schep de hartige haverpap in een kom en garneer eventueel met extra walnoten of verse kruiden.
Totaal tijd: 30 minuten
Geniet van je zoutarme hartige haverpap met walnoten! Dit recept is zowel voedzaam als smakelijk en biedt een gezonde start van de dag zonder onnodig zout.









Reacties