Recept: Gevulde Paprika’s met Quinoa en Bonen
Benodigdheden:
- 1 grote pan
- 1 kookpan voor quinoa
- Snijplank
- Mes
- Oven
- Ovenschaal
Ingrediënten:
- 4 grote paprika’s (bijvoorbeeld rood, geel of groen)
- 200 gram quinoa
- 1 blik zwarte bonen (400g), afgespoeld en uitgelekt
- 1 blik maïs (300g), afgespoeld en uitgelekt
- 1 middelgrote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 100 gram geraspte kaas (optioneel)
- Olijfolie
- Peper en zout naar smaak
Te nemen stappen:
- Quinoa koken (15 minuten): Spoel de quinoa onder koud water en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meestal komt dit neer op 1 deel quinoa op 2 delen water. Breng het aan de kook en laat het 15 minuten sudderen. Roer af en toe.
- Groenten bereiden (10 minuten): Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze totdat ze lichtbruin zijn (ongeveer 5 minuten).
- Vullen (10 minuten): Voeg de zwarte bonen, maïs, gekookte quinoa, komijn, paprikapoeder, peper, en zout toe aan de pan. Roer alles goed door en laat het mengsel een paar minuten op het vuur staan om op te warmen.
- Paprika’s vullen (5 minuten): Snijd de bovenkant van de paprika’s af en verwijder de zaadlijsten. Vul elke paprika met het quinoa- en bonenmengsel.
- Oven (30 minuten): Plaats de gevulde paprika’s in een ovenschaal en strooi eventueel geraspte kaas over de bovenkant. Bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 30 minuten, of totdat de paprika’s zacht zijn.
Tijdslijn:
- Quinoa koken: 15 minuten
- Groenten bereiden: 10 minuten
- Vullen van de paprika’s: 10 minuten
- Bakken in de oven: 30 minuten
- Totaal: 75 minuten
Serveeradvies:
Serveer de gevulde paprika’s warm, eventueel met een frisse salade of een yoghurtsaus voor extra smaak.