Recept voor Gerstsalade met Peterselie en Granaatappel
Dit is een zoutarm recept! Perfect voor een gezonde maaltijd vol smaak en kleur.
Benodigdheden
- 1 grote kookpan
- 1 zeef
- 1 snijplank
- 1 scherp mes
- 1 grote kom
- 1 kleine kom voor dressing
- Houten lepel of spatel
Ingrediënten
- 200g gerst (voorgekookt of ongekookt)
- 1 grote granaatappel
- 1 handvol verse peterselie, fijngehakt
- 1 kleine rode ui, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 el olijfolie
- 2 el appelciderazijn
- Peper naar smaak
Te nemen stappen
Stap 1: Gerst Koken (30 minuten)
Als je ongekookte gerst gebruikt: Breng 1 liter water in de grote kookpan aan de kook. Voeg de gerst toe en laat dit ongeveer 30 minuten koken totdat de gerst zacht is. Roer af en toe door. Zodra de gerst gaar is, giet je het af in de zeef en spoel je het onder koud water. Laat het goed uitlekken.
Stap 2: Voorbereiding van de Ingrediënten (10 minuten)
- Snijd de rode ui: Pel de ui en snijd deze in kleine blokjes.
- Hak de peterselie: Was de peterselie en hak deze fijn.
- Bereid de granaatappel voor: Snijd de granaatappel doormidden en haal de pitten eruit. Dit is een leuke klus die ongeveer 5 minuten kan duren.
Stap 3: Maken van de Dressing (5 minuten)
In een kleine kom: Meng de olijfolie, appelciderazijn en geperste knoflook. Voeg naar smaak wat peper toe. Klop alles goed door elkaar met een vork of een kleine garde.
Stap 4: Salade Samenstellen (5 minuten)
Neem de grote kom en voeg de gekookte gerst, rode ui, peterselie en granaatappelpitten samen. Giet de dressing eroverheen en meng alles goed met een houten lepel of spatel zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
Stap 5: Serveren
Laat de salade minimaal 10 minuten staan: Dit geeft de smaken de tijd om goed in te trekken. Serveer de salade op kamertemperatuur of licht gekoeld.
Tijdslijn
- Koken van de gerst: 30 minuten
- Voorbereiding van ingrediënten: 10 minuten
- Maken van de dressing: 5 minuten
- Salade samenstellen: 5 minuten</
Reacties