Geroosterde kikkererwtensalade met feta en spinazie
Benodigdheden
- Bakplaat
- Oven
- Kom
- Saladeborden
- Voorraadpot of dressingflesje
Ingredienten
- 1 blik (400 g) kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- Zout en peper naar smaak
- 150 g babyspinazie
- 100 g feta, verkruimeld
- 1/2 rode ui, fijngehakt
- 1 avocado, in blokjes
- 1 eetlepel balsamicoazijn
Te nemen stappen
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Dep de kikkererwten droog met een schoon keukenpapier.
- Leg de kikkererwten op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, paprikapoeder, komijn, zout en peper. Meng goed door elkaar.
- Rooster de kikkererwten in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Schep halverwege om.
- Neem een grote kom en voeg de babyspinazie, feta, rode ui, en avocado toe.
- Voeg de geroosterde kikkererwten toe aan de kom.
- Besprenkel de salade met balsamicoazijn en meng voorzichtig door elkaar.
- Verdeel de salade over de borden en serveer direct.
Tijdslijn
- Voorbereiding: 10 minuten
- Roosteren: 20-25 minuten
- Totaal: Ongeveer 35-40 minuten