Gegratineerde bloemkoolschotel met paprika en ui
Benodigdheden
- Oven
- Bakplaat
- Kookpan
- Snijplank
- Mes
- Keukengerei (lepel, garde)
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 ui
- 300 ml room
- 100 g geraspte kaas (bijvoorbeeld Gruyère)
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 1 theelepel paprika poeder
- Verse peterselie (optioneel, voor garnering)
Te nemen stappen
- Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C. (5 minuten)
- Stap 2: Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze in gezouten water gedurende 5-7 minuten tot ze beetgaar zijn. (10 minuten)
- Stap 3: Snijd de ui en de paprikas in kleine blokjes. (5 minuten)
- Stap 4: Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en paprika’s op middelhoog vuur gedurende 5 minuten tot ze zacht zijn. (5 minuten)
- Stap 5: Voeg de gekookte bloemkool toe aan de pan en roer voorzichtig door. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. (3 minuten)
- Stap 6: Doe het bloemkoolmengsel in een ovenschaal en giet de room eroverheen. Strooi de geraspte kaas bovenop. (5 minuten)
- Stap 7: Bak de schotel in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten totdat de kaas goudbruin en bubbling is. (25 minuten)
- Stap 8: Haal de schotel uit de oven en garneer met verse peterselie (optioneel) voor serveren. (2 minuten)
Tijdslijn
- Totaal: 70 minuten
- Voorbereiding: 30 minuten
- Baktijd: 25 minuten
- Afkoeltijd: 15 minuten (optioneel)