Recept voor Tofu met Groentecurry in de Crockpot
Benodigdheden
- Crockpot
- Kooklepel
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten
- 400 gram stevige tofu, in blokjes
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 courgette, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 200 gram broccoli, in kleine roosjes
- 400 ml kokosmelk
- 2 eetlepels currypasta (bijv. rood of geel, naar keuze)
- 1 eetlepel sojasaus
- 1/2 theelepel zout
- 2 theelepels verse gember, geraspt
- Koriander voor garnering (optioneel)
Stappen
- Voorbereiding (10 minuten): Snijd de tofu, groenten en hak de knoflook en gember fijn.
- Bak de tofu (10 minuten): Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de tofu toe en bak deze tot ze goudbruin zijn. Haal de tofu uit de pan en zet opzij.
- Fruit de ui en knoflook (5 minuten): In dezelfde pan, voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak tot ze glazig zijn.
- Cocktail van groenten (5 minuten): Doe de courgette, paprika’s en broccoli in de pan en bak ze kort mee.
- Zet de Crockpot aan: Doe de gebakken tofu, de groentenmix, kokosmelk, currypasta, sojasaus, zout en gember in de Crockpot en meng goed door elkaar.
- Koken (4-6 uur op laag of 2-3 uur op hoog): Zet de Crockpot op lage of hoge temperatuur, afhankelijk van de tijd die je hebt. Laat de curry garen.
- Serveer: Proef en pas op smaak aan met extra zout of sojasaus indien nodig. Garneer met verse koriander indien gewenst.
Tijdslijn
- Totaal: ongeveer 5 tot 7 uur
- Voorbereiding: 25 minuten
- Koken: 4-6 uur op laag of 2-3 uur op hoog
Reacties