Recept voor Gestoofde Aubergine met Tomaten in de Crockpot
Dit heerlijke recept voor gestoofde aubergine met tomaten is perfect voor een gezonde maaltijd. Het gebruik van de Crockpot maakt het eenvoudig en laat de smaken goed intrekken.
Benodigdheden
- Crockpot
- Keukenmes
- Snijplank
- Houten lepel
Ingrediënten
- 2 grote aubergines, in blokjes gesneden
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- Olijfolie (2 eetlepels)
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- Snufje zout en peper naar smaak
- Vers gesneden peterselie voor garnering (optioneel)
Stappen en Tijdlijn
- Voorbereiding (10 minuten)
- Snijd de aubergines, ui, knoflook en paprika in de aangegeven formaten.
- Fruit de ui en knoflook (5 minuten)
- Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze tot de ui glazig is.
- Alles in de Crockpot (5 minuten)
- Doe de aubergine, paprika, gefruite ui en knoflook in de Crockpot.
- Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum, zout en peper toe.
- Roer alles goed door elkaar.
- Koken in de Crockpot (4-6 uur op laag of 2-3 uur op hoog)
- Sluit de deksel en zet de Crockpot op de lage of hoge stand, afhankelijk van de beschikbare tijd.
- Serveren (5 minuten)
- Controleer of de aubergine zacht is en de smaken goed zijn vermengd.
- Serveer de gestoofde aubergine met tomaten warm, eventueel gegarneerd met verse peterselie.
Tip
Serveer deze gestoofde aubergine met tomaten als bijgerecht, of met rijst of pasta voor een complete maaltijd. Eet smakelijk!
Reacties