Chili Sin Carne met Gepofte Zoete Aardappel
Dit heerlijke recept voor Chili Sin Carne met gepofte zoete aardappel is een perfecte vegetarische maaltijd vol smaak en voedingsstoffen. Ideaal voor een gezellige avondmaaltijd!
Benodigdheden
- Bakplaat
- Aluminiumfolie
- Pan
- Keukenmes
- Snijplank
- Roestvrijstalen lepel
- Kom
Ingredienten
- Voor de gepofte zoete aardappel:
- 2 grote zoete aardappelen
- Olijfolie
- Zout
- Voor de chili sin carne:
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 wortel, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 blik (400g) tomatenblokjes
- 1 blik (400g) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
- 1 blik (400g) kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
- 1 eetlepel chilipoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- Peper en zout naar smaak
- Verse koriander (optioneel, voor garnering)
Te nemen stappen
- Zoete Aardappel Voorbereiden (10 minuten)
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Was de zoete aardappelen en prik er met een vork een paar gaatjes in.
- Wrijf de aardappelen in met een beetje olijfolie en bestrooi met zout.
- Verpak ze in aluminiumfolie en leg op de bakplaat.
- Chili Sin Carne Bereiden (20 minuten)
- Verhit olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze 3-4 minuten tot hij glazig is.
- Voeg de knoflook, wortel en paprika toe en bak nog eens 5 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes, zwarte bonen, kidneybonen, chilipoeder, komijn en eventueel peper en zout toe. Roer goed door en laat 10 minuten sudderen.
- Gepofte Aardappelen Afmaken (30-40 minuten in de oven)
- Plaats de bakplaat met de zoete aardappelen in de oven. Laat ze ongeveer 30-40 minuten bakken, of tot ze zacht zijn.
- Serveren (5 minuten)
- Haal de gepofte aardappelen uit de oven, snijd ze open en vul met de chili sin carne.
- Garneer met verse koriander, indien gewenst.
Totaal Tijd
Ongeveer 1 uur
Geniet van deze heerlijke en gezonde Chili Sin Carne met gepofte zoete aardappel!
Reacties