Recept voor Boekweitpannenkoeken met Frambozen en Kokosyoghurt
Categorie: Ontbijt / Brunch
Benodigdheden
- Kom
- Garde of mixer
- Koekenpan
- Spatel
- Opbergdoos voor pannenkoeken
Ingrediënten
- 150 gram boekweitmeel
- 2 grote eieren
- 300 ml melk (of plantaardige melk)
- 1 eetlepel honing of ahornsiroop
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel bakpoeder
- 150 gram verse frambozen
- 200 ml kokosyoghurt
- Extra: kokosvlokken voor garnering
Instructies
Stap 1: Beslag maken (10 minuten)
- Doe het boekweitmeel, zout, bakpoeder en honing/ahornsiroop in een kom.
- Voeg de eieren en melk toe en meng tot een glad beslag.
Stap 2: Pannenkoeken bakken (15 minuten)
- Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur en voeg een beetje olie of boter toe.
- Giet een lepel beslag in de pan en bak de pannenkoek gedurende 2-3 minuten aan één kant tot er luchtbelletjes verschijnen.
- Draai de pannenkoek om en bak nog eens 1-2 minuten aan de andere kant.
- Herhaal dit totdat al het beslag op is.
Stap 3: Serveren (5 minuten)
- Leg de pannenkoeken op een bord en voeg een royale lepel kokosyoghurt toe.
- Garneer met verse frambozen en bestrooi met kokosvlokken voor extra smaak.
- Serveer direct en geniet ervan!
Totaal tijd
Tijd: 30 minuten
Tip
Je kunt de pannenkoeken ook invriezen en later verwarmen voor een snel ontbijt!
Reacties