Recept voor Chiapudding met Kokosmelk en Mango
Geniet van een romige en tropische chiapudding, ideaal als ontbijt of als gezond dessert!
Benodigdheden
- Glazen of kommen om de pudding in te serveren
- Een mengkom
- Een garde of lepel
- Koelkast voor het opstijven
Ingrediƫnten
- Voor de chiapudding:
- 4 eetlepels chiazaad
- 400 ml kokosmelk
- 2 eetlepels honing of ahornsiroop (optioneel)
- 1 theelepel vanille-extract
- Voor de topping:
- 1 rijpe mango, in blokjes gesneden
- Kokosvlokken (optioneel)
- Verse munt (optioneel)
Stappen
- Chiapudding maken (15 minuten): Meng in een mengkom de chiazaadjes, kokosmelk, honing (of ahornsiroop) en vanille-extract. Roer goed door met een garde of lepel totdat alles goed gemengd is.
- Laat het mengsel rusten (15 minuten): Laat de chiazaadjes minstens 15 minuten in het mengsel zitten om te laten geleren. Roer het mengsel nogmaals door om klonters te voorkomen.
- Koel het (minimaal 2 uur): Dek de mengkom af met plasticfolie en zet deze in de koelkast. Laat de pudding minimaal 2 uur (of een hele nacht) opstijven.
- Voorbereiding mango (5 minuten): Snijd terwijl de pudding opstijft de mango in blokjes en zet deze opzij.
- Serveren (5 minuten): Haal de chiapudding uit de koelkast, schep de pudding in glazen of kommen en garneer met de blokjes mango. Voeg eventueel kokosvlokken en verse munt toe.
Tijdslijn
- Chiapudding maken: 15 minuten
- Rusttijd: 15 minuten
- Koeltijd: minimaal 2 uur
- Mango voorbereiden: 5 minuten
- Serveren: 5 minuten
Dit heerlijke recept is eenvoudig te maken en vol met gezonde ingrediƫnten. Geniet van je chiapudding met kokosmelk en mango!