Cajun Stoofpot met Worst en Bonen
Welkom in de wereld van gezonde en smaakvolle maaltijden! Vandaag ga je een heerlijke Cajun stoofpot met worst en bonen maken in je Dutch Oven. Dit Amerikaanse recept zit vol met vezels, is arm aan verzadigde vetten en is bovendien geweldig voor je immuunsysteem. Dus rol je mouwen op en laten we aan de slag gaan!
Ingrediënten:
- 500 gram mager rundvlees of kipworst, in plakjes
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 groene paprika, in blokjes
- 1 blik zwarte bonen (400g), afgespoeld en uitgelekt
- 1 blik kidneybonen (400g), afgespoeld en uitgelekt
- 1 blik tomatenblokjes (400g)
- 2 el olijfolie
- 2 tl Cajun-kruiden
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl gemalen komijn
- Peper en zout naar smaak
- Verse koriander of peterselie, ter garnering
Instructies:
- Verhit de olijfolie in je Dutch Oven op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit deze ongeveer 3-4 minuten tot hij glazig is.
- Voeg de knoflook en de paprika’s toe en bak nog eens 5 minuten tot de groenten zacht zijn.
- Doe de worst in de pan en bak deze 5-7 minuten, totdat ze mooi bruin zijn.
- Voeg nu de zwarte bonen, kidneybonen, tomatenblokjes, Cajun-kruiden, gerookte paprikapoeder en komijn toe. Roer alles goed door elkaar.
- Breng de stoofpot aan de kook, verlaag het vuur en laat het geheel 30-40 minuten sudderen. Roer af en toe door.
- Proef en voeg naar smaak peper en zout toe. Als je het pittiger wilt, kun je ook wat extra Cajun-kruiden toevoegen!
- Serveer de stoofpot warm en garneer met verse koriander of peterselie voor een kleurrijke toets.
Geniet ervan!
Deze Cajun stoofpot met worst en bonen is niet alleen een lust voor het oog, maar ook vol van smaak en gezondheid. Perfect voor een gezellige avond met vrienden of familie. Dus waar wacht je nog op? Zet je Dutch Oven klaar en laat je inspireren door de smaken van het Zuiden van de VS! Eet smakelijk!
Reacties