Bulgur Ontbijtkom met Peer en Kaneel
Ben je op zoek naar een gezond en voedzaam ontbijt dat je een energieboost geeft? Zoek niet verder! Dit heerlijke recept voor een Bulgur Ontbijtkom met Peer en Kaneel is perfect voor een mooie start van de dag. Boordevol antioxidanten en gezonde vetten, ondersteunt dit gerecht je hart, bloedvaten en immuunsysteem. Laten we aan de slag gaan!
Ingrediënten
- 100 g bulgur
- 250 ml water of amandelmelk
- 1 rijpe peer, in blokjes
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 2 eetlepels honing of ahornsiroop
- 30 g walnoten of amandelen, grofgehakt
- 1 eetlepel chiazaad (optioneel)
- Verse muntblaadjes (ter garnering)
Bereidingswijze
- Kook de bulgur: Breng het water of de amandelmelk aan de kook in een pan. Voeg de bulgur toe en laat het 12-15 minuten zachtjes koken tot de bulgur zacht is en het vocht is opgenomen. Roer af en toe door.
- Voeg de smaakmakers toe: Haal de pan van het vuur en roer de kaneel, honing of ahornsiroop en blokjes peer door de bulgur. Laat het geheel even staan zodat de smaken kunnen intrekken.
- Maak het af: Verdeel het bulgur mengsel over kommen. Strooi de gehakte walnoten of amandelen erover en voeg eventueel het chiazaad toe voor extra voedingsstoffen.
- Garneren: Decoreer de kom met verse muntblaadjes voor een frisse touch!
Geniet van je ontbijtbowl!
Neem een moment om te genieten van deze voedzame ontbijtbowl. De combinatie van de zoete peer, de verwarmende kaneel en de knapperige noten maakt dit gerecht een waar genot voor je smaakpapillen. Perfect voor een drukke ochtend of een ontspannen weekendontbijt. Smakelijk eten!
Pro-tip: Maak een extra portie en neem het mee als tussendoortje voor later op de dag. Je lichaam zal je dankbaar zijn!
Reacties