Buddha bowl met kikkererwten en geroosterde paprika’s
Benodigdheden
- Bakplaat
- Kookpan
- Saladekom
- Mes en snijplank
- Blender of foodprocessor (optioneel)
Ingrediënten
- 200 g kikkererwten (uit blik of gedroogd)
- 2 grote paprika’s (rood of geel)
- 150 g quinoa
- 1 avocado
- 1 komkommer
- 1 handvol spinazie of gemengde sla
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
- Citroensap (van 1 citroen)
- Optioneel: feta of hummus voor garnering
Te nemen stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. (5 minuten)
- Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Dit duurt meestal ongeveer 15 minuten.
- Snijd de paprika’s in reepjes en leg deze op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, paprikapoeder, zout en peper. (5 minuten)
- Rooster de paprika’s in de oven gedurende 20-25 minuten, tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.
- Als de quinoa klaar is, laat deze dan afkoelen en meng met citroensap, zout en peper. (5 minuten)
- Snijd de avocado en komkommer in blokjes. (5 minuten)
- Verdeel de spinazie of sla over de bodems van de serving bowls.
- Voeg de quinoa, geroosterde paprika’s, kikkererwten, avocado en komkommer toe aan de bowls. (5 minuten)
- Garneer eventueel met feta of hummus. (2 minuten)
Totaal benodigde tijd
- Tijdsduur: Ongeveer 1 uur