Bananenbrood met Volkorenmeel
Dit heerlijke bananenbrood is gemaakt met volkorenmeel, wat het een gezonde twist geeft. Perfect voor ontbijt of als snack!
Benodigdheden
- Bakvorm: 20 cm x 10 cm
- Mixkom
- Garde of mixer
- Spatel
Ingrediënten
- 3 rijpe bananen
- 100 g suiker (of honing)
- 2 eieren
- 100 ml zonnebloemolie
- 200 g volkorenmeel
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 tl baking soda
- 1/2 tl zout
- 1 tl vanille-extract (optioneel)
- 50 g walnoten of pecannoten (optioneel)
Stappen
Stap 1: Voorbereiding (10 minuten)
Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Vet de bakvorm in of bekleed deze met bakpapier.
Stap 2: Bananen pureren (5 minuten)
Pel de rijpe bananen en voeg ze toe aan de mixkom. Prak de bananen met een vork of gebruik een mixer tot een gladde puree.
Stap 3: Ingrediënten mengen (10 minuten)
Voeg de suiker (of honing), eieren en zonnebloemolie toe aan de bananenpuree. Meng alles goed door elkaar. Voeg vanille-extract toe als je dat gebruikt.
Stap 4: Droge ingrediënten toevoegen (5 minuten)
Zeef het volkorenmeel, bakpoeder, baking soda en zout boven de mengkom. Spatel de droge ingrediënten voorzichtig door de natte ingrediënten totdat alles net is gemengd. Voeg eventueel de noten toe.
Stap 5: Bakken (60 minuten)
Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en strijk de bovenkant glad. Bak het bananenbrood in de voorverwarmde oven voor 55-60 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uit komt als je deze in het midden steekt.
Stap 6: Afkoelen (15 minuten)
Haal het bananenbrood uit de oven en laat het 15 minuten afkoelen in de vorm. Haal het daarna uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
Serveer Suggesties
Snijd het bananenbrood in plakken en serveer het op kamertemperatuur. Geniet van een plakje met een beetje boter of een laagje pindakaas voor extra smaak!
Bewaartip
Bewaar het bananenbrood in een afgesloten doos op kamertemperatuur voor 3-4 dagen of in de koelkast voor een week.
Reacties