Avocado-Eiersalade op Volkoren Brood
Benodigdheden:
- 1 kookpan
- 1 mengkom
- 1 vork
- 1 snijplank
- 1 mes
- 1 broodrooster (optioneel)
Ingrediënten:
- 2 grote eieren
- 1 rijpe avocado
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- 1 eetlepel citroensap
- 1/2 theelepel zout
- 1/4 theelepel zwarte peper
- 1 snufje paprikapoeder (optioneel)
- 4 slices volkoren brood
- Enkele blaadjes sla of spinazie (voor garnering)
Stappen:
- Kook de eieren: Plaats de eieren in de pan en vul deze met water, zorg ervoor dat de eieren onder water staan. Breng het water aan de kook en laat de eieren 10 minuten koken. (tijd: 15 minuten)
- Afspoelen: Na 10 minuten, haal de pan van het vuur en laat de eieren 5 minuten in koud water afkoelen. (tijd: 5 minuten)
- Schil de eieren: Pel de gekookte eieren en snijd ze in kleine stukjes. (tijd: 5 minuten)
- Bereid de avocado: Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees in de mengkom. Voeg het citroensap toe en prak de avocado met een vork tot een smeuïge massa. (tijd: 5 minuten)
- Voeg de overige ingrediënten toe: Meng de stukjes ei, Griekse yoghurt, zout, peper en paprikapoeder door de geprakte avocado. Roer alles goed door elkaar. (tijd: 5 minuten)
- Toast het brood: Rooster de volkoren broodjes in de broodrooster tot ze goudbruin zijn. (tijd: 3-5 minuten)
- Serveren: Beleg de warme toast met de avocado-eiersalade en garneer met blaadjes sla of spinazie. (tijd: 2 minuten)
Totaal benodigde tijd: Ongeveer 45 minuten
Reacties