Gastdocent Optimale Communicatie binnen de MA Medical Humanities

Afgelopen maandag had ik als gastdocent een fijne interactieve sessie met een leuke en geïnteresseerde groep medisch studenten die de cursus -Optimale Communicatie binnen de MA Medical Humanities- volgen.

Patiënten worden steeds mondiger, denken meer mee en delen ook steeds vaker hun verhalen op (bijvoorbeeld) social media.
Maar vooral ook in de spreekkamer is het enorm belangrijk dat er geen ruis op lijn zit tussen hetgeen de patiënt ervaart en probeert duidelijk te maken en hoe dit vertaald wordt in het #EPD bijvoorbeeld.
Communicatie speelt gelukkig een steeds grotere en belangrijkere rol. Ook vanwege een steeds meer veranderende hiërarchie en relatie tussen arts en patiënt. Daarnaast zijn patiënten steeds vaker sceptisch, soms zelfs wantrouwend of is er sprake van #bias
Veel ruimte en noodzaak voor verbetering dus..

Het was ontzettend leuk om een bijdrage te hebben mogen leveren aan deze betrokken groep en ik ben heel benieuwd naar hun eindpresentaties met mogelijke oplossingen in januari!

Note: m.i. zou deze cursus geen keuzevak maar een verplicht onderdeel moeten worden in de opleiding van onze toekomstige artsen.

Share this post

Aankomende evenementen