De achterstand van een gemiste diagnose bij hartklachten reikt verder dan alleen een hoger risico op overlijden!

img-5

Een gemiste of een te late diagnose bij vrouwen reikt verder dan alleen een hoger risico op grote hartschade of overlijden!

Wanneer je hartklachten gemist worden begin je gelijk al met een achterstand. Een grote achterstand! Want doordat er geen of een te late diagnose is krijg je ook niet de benodigde zorg en wordt het risico op overlijden een flink stuk groter, maar het leed reikt vaak nog verder dan dat… Want wanneer er geen of geen juiste diagnose voor jouw klachten gevonden wordt, heeft dit vaak ook gevolgen voor veel praktische zaken zoals je werk en het inkomen. Of onbegrip bij bijvoorbeeld je collega’s of andere mensen uit je omgeving. Voor wie, net als mijzelf, een lange zoektocht heeft gehad of voor wie nu in deze nare en onmachtige situatie zit, zullen deze situaties bekent voorkomen. En veel vrouwen zitten of zaten in deze situatie! Ook vandaag de dag nog. Veelal omdat hun hartklachten gemist werden of omdat zij deze klachten zelf niet als hartklachten herkenden. Het risico op overlijden óf verder leven met grote schade is vele mate groter wanneer er geen of een te late diagnose is. Het is om deze redenen daarom zó ontzettend belangrijk om de boodschap en de harde feiten te blijven verkondigen, maar vooral ook de signalen die kunnen wijzen op hartklachten bij vrouwen normaals onder de aandacht te brengen! Lees hier verder: gemiste diagnose en de waarschuwingssignalen van hartklachten bij vrouwen img-6
Heb jij ook de gevolgen van een gemiste of een te late diagnose ondervonden, bijvoorbeeld bij de UWV of arbo arts of stuit je op onbegrip van je collega’s. Misschien heeft het grote gevolgen (gehad) voor jouw inkomen of gezinssituatie? En wil jij jouw ervaring (mag ook anoniem) hierover delen, stuur dan een email naar info@hartinshape.nl of laat een reactie achter onder deze blog. Mijn volgende blog gaat over mijn eigen ervaring met de keuringsarts en ik geef je tips die jou misschien ook zouden kunnen helpen!
Maxine

Share this post

Upcoming Events