Winterse Spruitjes en Appel Salade
Dit zoutarm recept voor een winterse spruitjes en appel salade is niet alleen gezond, maar ook heerlijk fris en knapperig. Perfect als bijgerecht of als lichte maaltijd!
Benodigdheden
- Snijplank
- Kookpan
- Verkruimelingsmes
- Desem of mengkom
- Saladekom
- Keukenweegschaal
- Lepel
- Rasp
- Kooklepel
Ingrediënten
- 500 g spruitjes
- 1 grote appel (bijvoorbeeld een Granny Smith)
- 50 g walnoten, grof gehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel appelciderazijn
- 1 theelepel honing
- Peper naar smaak
- 1 tl mosterd (optioneel)
Stappen
Stap 1: Voorbereiding (10 minuten)
Begin met het wassen van de spruitjes. Verwijder de lelijke buitenste bladeren en snijd de stronkjes eraf. Snijd de appels in dunne plakjes of blokjes, afhankelijk van je voorkeur.
Stap 2: Koken van de spruitjes (8-10 minuten)
Kook een pan met water en voeg de spruitjes toe. Kook ze gedurende 8 tot 10 minuten of tot ze beetgaar zijn. Giet de spruitjes af en laat ze afkoelen.
Stap 3: Maak de dressing (5 minuten)
Maak in een mengkom de dressing door de olijfolie, appelciderazijn, honing, peper en eventueel de mosterd goed door elkaar te mengen met een lepel. Proef de dressing en pas deze aan naar je eigen smaak.
Stap 4: Samenvoegen van de salade (5 minuten)
In een grote saladekom meng je de afgekoelde spruitjes, de appelstukjes en de gehakte walnoten. Voeg de dressing toe en meng alles voorzichtig door elkaar zodat de spruitjes en appel goed bedekt zijn met de dressing.
Stap 5: Serveren (2 minuten)
Zet de salade op tafel en geniet van deze smaakvolle, winterse gerecht. Je kunt de salade direct serveren of een tijdje in de koelkast laten staan voor extra smaak.
Totaal tijd: Ongeveer 30-35 minuten
Dit recept is niet alleen zoutarm, maar ook rijk aan voedingsstoffen en perfect voor een gezonde levensstijl. Geniet ervan!









Reacties