Winterse Boerenkool Stoofschotel
Deze zoutarme boerenkool stoofschotel is de perfecte manier om warm te blijven in de winter. Vol met groenten en heerlijk van smaak, is dit gerecht niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je smaakpapillen!
Benodigdheden
- Grote pan of stoofpan
- Snijplank
- Schaar of mes
- Houten lepel
- Kookpot voor de aardappelen
- Stamper
- Zeef of vergiet
Ingrediënten
- 500 g boerenkool, gewassen en grof gesneden
- 300 g aardappelen, geschild en in blokjes
- 2 wortels, in plakjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel paprika poeder
- 1 theelepel komijn
- 1 liter groentebouillon (zoutarm)
- Peper naar smaak
- Optioneel: 100 g rookworst (zoutarm), in plakjes
Stappen en tijdslijn
Stap 1: Voorbereiden (10 minuten)
Begin met het snijden van de groenten. Snijd de aardappelen in blokjes, de wortels in plakjes, de ui en hak de knoflook fijn. Zorg ervoor dat alles klaar is voordat je begint met koken.
Stap 2: Aardappelen Koken (15 minuten)
Kook de aardappelen in een kookpot met water totdat ze zacht zijn (ongeveer 15 minuten). Giet ze af en zet ze opzij.
Stap 3: Groenten Aanbraden (10 minuten)
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en de knoflook toe en bak deze tot ze glazig zijn (ongeveer 2-3 minuten). Voeg de wortels toe en bak nog eens 5 minuten.
Stap 4: Boerenkool Toevoegen (5 minuten)
Voeg de boerenkool toe aan de pan. Meng goed en laat het 5 minuten slinken terwijl je af en toe roert.
Stap 5: Bouillon en Kruid toevoegen (20 minuten)
Voeg de zoutarme groentebouillon, paprika poeder, komijn en peper toe. Laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
Stap 6: Aardappelen Stampen (5 minuten)
Stamp de gekookte aardappelen met de stamper en voeg eventueel wat groentebouillon toe voor een romigere consistentie.
Stap 7: Serveren (5 minuten)
Serveer de boerenkool stoofschotel met de gestampte aardappelen. Voeg indien gewenst de rookworst toe voor extra smaak.
Tijd totaal: 1 uur
Geniet van deze heerlijke en zoutarme winterse boerenkool stoofschotel met familie en vrienden!









Reacties